Voorbereiding

Allereerst moet je in Zwitserland zien te komen. Het is aan jullie hoe je dat doet. Per auto, vliegtuig/helicopter of met het openbaar vervoer. Houd rekening met een reistijd van één dag. Indien gewenst worden de logies gereserveerd.

Kaart van Zwitserland

Belangrijke voorwaarden voor een succesvolle beklimming zijn een redelijke conditie en een goede gezondheid. Mensen met hartklachten wordt een dergelijke onderneming afgeraden.

Voorafgaand aan de beklimming wordt in ca. drie dagen een inloopprogramma ter plaatse afgewerkt. Gedurende die dagen worden steeds iets langere wandelingen in de bergen gemaakt. Niet alleen worden de spieren los gemaakt, maar er wordt ook geaclimatiseerd.

Het wennen aan de hoogte (aanmaak van extra rode bloedlichaampjes) is belangrijk. Gebeurt dit niet of onvoldoende, dan kan man tijdens de beklimming last van zuurstofgebrek krijgen. Daarnaast kan men hoogteziek worden. Dit manifesteerd zich door hoofdpijn, misselijkheid en eventueel overgeven en diarree. Zodra men weer wat lager komt verdwijnen de klachten.

Klimtechnische vaardigheden zijn niet vereist. Voor de begeleiding van de tocht wordt gebruik gemaakt van gediplomeerde berggidsen. De meeste reisverzekeringen geven dekking zolang activiteiten maar onder leiding van gediplomeerde gidsen plaats vinden. Het afsluiten van een verzekering is een persoonlijke verantwoordelijkheid.